Sommerferie

I Vandpytten skal alle medarbejdere afvikle sommerferie i perioden medio juni - medio august. Det betyder, at stuerne er slået sammen - der er typisk, kun èn børnehavegruppe åben.
Det er også i denne periode, at de allerfleste børn holder sommerferie med deres familie.

Vi anbefaler at alle børn får mindst 2-3 ugers sommerferie med familien. Alle børn fortjener ferie med far og mor - også vuggestuebørn!

Daginstitutionen er barnets "arbejdsplads". "Arbejdsdagene" kan være lange - barnet skal uafladeligt forholde sig til andre mennesker - et højere støjniveau end derhjemme - krav og forventninger, og selvom der er mulighed for pauser, så er de sammen med mange, mange mennesker hver dag.

I sommerferien får alle mulighed for at "drosle" ned - bare være sammen - få nye oplevelser og dermed ny energi til hverdagen starter op igen - her er der ro til at børnenes læring lagres og det betyder ligeså meget for børn som for voksne. 

Mange familier tror, fejlagtigt, at de skal sætte alle mulige ture og aktiviteter i gang i ferien for at undgå, at børnene keder sig. Det er faktisk, langt fra, børnenes behov og det er også helt OK, at kede sig - kedsomhed sætter nye tanker og handlinger i gang hos både børn og voksne.

God ferie til jer alle!